Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Донецька проти введення особливого режиму в місті: МВС захоплене, вода - по годинах

Середа, 2 липня 2014, 12:55

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко проти введення особливого режиму в місті.

Так під час прес-конференції у середу він прокоментував пропозицію міністра МВС Арсена Авакова, повідомляють "Новости Донбасса".

"Я проти введення будь-яких режимів. Повинен бути діалог. Краще найгірший мир, ніж війна. Як приклад вчора, під час початку АТО, під обстріл потрапила маршрутка, загинули люди. Це ціна яку платять люди за те, що політики хочуть воювати . Я вважаю, що вихід із ситуації на найвищому рівні між державами Україна і Росія", - сказав мер.

Мер також охарактеризував ситуацію в місті загалом, повідомляє офіційний сайт мерії.

За його словами, обстановка в місті продовжує залишатися стабільно напруженою. Після закінчення перемир'я вона загострилася.

У вівторок активісти терористичної організації "ДНР" захопили обласне управління МВС.

В результаті захоплення один співробітник міліції був убитий, 20 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості, в тому числі 5 цивільних осіб", - розповів Лук'янченко.

"На сьогодні ГУ МВС України в Донецькій області не функціонує. Там залишаються озброєні люди. Ми будемо разом знаходити шляхи вирішення, так як міліція повинна працювати, повинна захищати населення", - цитує мера сайт "62.ua".

Ситуація з продовольчим забезпеченням у Донецьку стабільна. У продажу є всі основні групи товарів, в тому числі соціально значущі товари першої необхідності, запевняють у мерії.

"На жаль сьогодні вранці в результаті бойових дій була пошкоджена насосна станція другого підйому каналу Сіверський Донець - Донбас. Був смертельно поранений електрослюсар, що обслуговує станцію... Ми знову починаємо працювати в особливому режимі до вирішення питання відновлення роботи каналу", - зазначив мер.

Водопостачання в місті тимчасово буде здійснюватися у такому режимі: в повному обсязі вода буде подаватися всім споживачам з 5:00 до 10:00 і з 17:00 до 22:00. В інший час доби у деяких споживачів можливі перебої, більшою мірою це торкнеться мешканців верхніх поверхів.
 
Подача гарячої води буде здійснюватися з 5:30 до 10:00 і з 17:30 до 22:00.

За словами Лук'янченка, напруженою в Донецьку залишається криміногенна обстановка.

За період з 23 по 30 червня в міськуправління міліції надійшло 1765 звернень від громадян, з яких 506 кваліфікуються як кримінальні правопорушення.

"За тиждень сталося 2 випадки заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 10 грабежів, 17 фактів незаконного заволодіння автотранспортом, в результаті чого було угнато 26 автомобілів і 1 моторолер. 22 транспортними засобами відкрито заволоділи озброєні люди", - підкреслив Донецький міський голова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування