Українські вчені просять Глазьєва відмовитися від членства в НАНУ

Середа, 2 липня 2014, 13:38

Члени відділення економіки Національної академії наук України закликали радника російського президента Сергія Глазьєва добровільно відмовитися від звання іноземного члена НАНУ.

 Про це говориться у відкритому листі академіків, текст якого наводить ZN.UA.

"Пан Глазьєв! В 2009 році Національна академія наук України за поданням відділення економіки обрала Вас своїм іноземним членом. Впевнений, що цього не відбулося б тепер, коли стала відома Ваша, безпрецедентна для іноземного члена НАНУ, антиукраїнська позиція щодо каральних акцій РФ в Україні, переповнені ненавистю заклики до насильства щодо країни, де Ви народилися й прожили значну частину свого життя", - сказано в листі.

"Розпалення ворожнечі між народами Росії й України, патологічний антиамериканізм і антиєвропейські настрої, нарешті, ненависть до України, якими переповнена Ваша риторика, суперечать принципам розвитку міжнародних наукових зв'язків, що є важливою складовою діяльності іноземних членів НАН України", - сказане в листі академіків.

"Чи не буде Вам соромно перед російським народом і Вашими спадкоємцями за такий відвертий цинізм, пан Глазьєв?" – запитують у зверненні.

"Вільна європейська Україна не проти інакомислення, але Ваш відкритий шовінізм, ксенофобські висловлення, безсовісне викривлення політичного курсу України неприпустимі в науковому співтоваристві", - підкреслили вчені.

"Ви поставили себе поза Національною академією наук України, тому пропонуємо добровільно відмовитися від звання іноземного члена Національної академії наук України", - сказано в листі.

Звернення підписали члени Відділення економіки Національної академії наук України

Академік Алимов А.Н.
 Академік Амоша А.І.
 Академік Білорус О.Г.
 Академік Буркинський Б.В.
 Академік Геєць В.М.
 Академік Данилишин Б.М.
 Академік Либанова Є.М.
 Академік Пирожков С.І.
 Академік Туниця Ю.Ю.
 Член-кореспондент Базилевич В.Д.
 Член-кореспондент Бершеда Е.Р.
 Член-кореспондент Бородіна Е.Н.
 Член-кореспондент Власюк А.С.
 Член-кореспондент Єфіменко Т.І.
 Член-кореспондент Загорський В.С.
 Член-кореспондент Зверяков М.І.
 Член-кореспондент Лисенко Ю.Г.
 Член-кореспондент Манцуров І.Г.
 Член-кореспондент Микловда В.П.
 Член-кореспондент Осауленко А.Г.
 Член-кореспондент Савчук В.С.
 Член-кореспондент Сиденко В.Р.".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування