США звинуватили Росію у незаконних випробуваннях зброї

Вівторок, 29 липня 2014, 10:39

Сполучені Штати заявили, що Росія порушила договір про контроль за озброєнням, провівши заборонене випробування крилатої ракети.

Як повідомляє The New York Times з посиланням на джерела у владі, про це у понеділок президент США Барак Обама написав у листі своєму російському колезі Володимиру Путіну.

"Це найсерйозніше порушення договору щодо контролю над озброєнням, у якому адміністрація Обами звинуватила Росію і це додає ще один суперечливий момент у відносини, які вже і так ускладнені через підтримку Кремлем сепаратистів в Україні і його рішенням надати притулок колишньому агенту АНБ Едварду Сноудену", — пише видання.

У 1987 році США та СРСР уклали договір, яким була введена заборона на використання наземних балістичних або крилатих ракет радіусом польоту від 300 до 3400 миль. Вважається, що це допомогло закінчити холодну війну і стало переломним моментом у військових стосунках між США та Росією.

За даними газети, Росія вперше розпочала випробовування літаючих ракет ще в 2008 році. В 2013 році американські чиновники вперше підняли це питання перед російськими колегами, але не озвучували публічно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування