Росія активно переозброює свою армію

Четвер, 3 липня 2014, 13:29

Росія активно переозброює свою армію. Частка знятої з виробництва зброї до кінця року складе 20%, вона замінюється новими зразками.

Про це повідомив заступник міністра оборони Росії Юрій Борисов, повідомляють РИА Новости.

За планом, до кінця 2015 року у ЗС РФ буде 30% сучасних і перспективних зразків озброєння і військової техніки.

"З решти 70% відсотків 20 - це зразки, які давно не випускаються, і до 2020 року вони вже будуть вимиватися", - сказав Борисов.

Ця техніка, за словами Борисова, знята з виробництва, та запчастини до неї не виробляються.

Росія на держпрограму озброєння до 2020 року планує витратити понад 19 трильйонів рублів, з них 80% піде саме на закупівлю нової зброї. За планом, до 2020 року частка сучасних озброєнь у ЗС РФ зросте до 70%.

Цього року російська армія планує продовжити роботи з переозброєння ракетних полків РВСН на ракетні комплекси "Ярс" мобільного базування. Разом з цим продовжиться переозброєння на ракетні комплекси "Ярс" стаціонарного базування Козельського ракетного з'єднання.

Крім того, планується переоснащення двох ракетних бригад Сухопутних військ на ракетні комплекси "Іскандер" і двох зенітно-ракетних полків на зенітно-ракетні системи С-400.

Як відомо, бойовики на сході України під час нападу на українські блокпости використовують російські озброєння, зокрема ПЗРК і танки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування