У Львові і Харкові теж повідомили про закладену вибухівку

П'ятниця, 4 липня 2014, 11:59

МВС перевіряє інформацію про наявність вибухівки на стадіоні Арена-Львів та на станції метро "Заовд імені Малишева у Харкові.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так у Львові близько 10:30 на номер "102" надійшло повідомлення від невідомого чоловіка, який повідомив, що стадіон "Арена-Львів" заміновано.

Окрім того, невідомий сказав, "Якщо ви не знайдете вибухівку до 14:00 неділі, то вона вибухне".

На місце події виїхали представники слідчо-оперативної групи міліції,вибухотехніки та експерти НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області, а також представники інших служб.

Розпочато обстеження території та приміщень стадіону.

Правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи з метою встановлення особи аноніма, який повідомив про замінування стадіону "Арена-Львів".

У Харкові станом на 11:30 працівники міліції вже завершили огляд станції метро "Завод ім.Малишева" та не виявили жодних вибухових пристроїв або інших небезпечних предметів та речовин.

Інформація про замінування станції надійшла 4 липня поточного року до оператора служби "102" близько 07:20.

На місце події негайно виїхали керівництво Харківської міліції, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти, вибухотехнічна та кінологічна служби.

Обстеження станції та прилеглої території тривало декілька годин, правоохоронці евакуювали 120 осіб, оглянули територію площею близько 5000 кв. метрів.

Інформація про вибухівку виявилася хибною. Даний факт вже внесений слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, за вчинення таких протиправних діянь передбачене покарання до 6 років позбавлення волі.

Наразі міліцією здійснюється комплекс необхідних заходів для встановлення особи, які зробила неправдиве повідомлення про замінування станції харківського метрополітену.

Як відомо, раніше в Києві було евакуйована працівників 5 каналу через повідомлення про мінування. в результаті обстеження, вибухівка знайдена не була.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...