МЗС направив Росії ноту протесту через проникнення її вертольотів

П'ятниця, 4 липня 2014, 16:21

МЗС України направило ноту російській стороні, в якій висловило протест у зв'язку з систематичними грубими порушеннями російською стороною повітряного простору України.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Там нагадали, що З липня три бойові вертольоти МІ-8 та МІ-24 із розпізнавальними знаками російських збройних сил кілька разів незаконно проникали в повітряний простір України.

Зокрема, у районі пункту пропуску "Олександрівка", а згодом у районі населеного пункту Благовіщенка Луганської області вертольоти проникли на глибину п'ять кілометрів.

Того ж дня два вертольоти російських збройних сил здійснили демонстративний політ над пунктом пропуску "Довжанський" у Луганській області та вторглися у повітряний простір України на глибину до семи кілометрів.

"Українська сторона розцінює такі дії як грубе порушення Росією основоположних принципів і норм міжнародного права, а також зобов'язань російської сторони згідно з Женевськими домовленостями від 17 квітня 2014 року та Спільною декларацією міністрів закордонних справ України, Німеччини, Росії та Франції від 2 липня 2014 року", - заявляє МЗС.

МЗС України наполягає на негайному припиненні таких провокацій, а також вимагає проведення розслідування російською стороною цих інцидентів та надання інформації про його результати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування