Аваков: Сили АТО підбираються до Слов'янська

П'ятниця, 4 липня 2014, 16:26

Сили АТО ведуть бої з терористами в Миколаївці, у безпосередній близькості від Слов'янська.

Про це у своєму Facebook написав міністру внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Квартал за кварталом, спільними діями збройних сил, Національної гвардії й спеціальних підрозділів МВС селище звільняється від бандитів зі зброєю. Більша частина Миколаївки вже під контролем наших сил", - повідомив він.

Він повідомив, що за словами генерала Нацгвардії Балана, який керує операцією безпосередньо з лінії бою, бій іде вже восьму годину.

"Нормально йдемо, хоч і повільно. Зато без втрат! Після вчорашнього жорсткого зіткнення опір терористів ослабнув. "Київ-1" - особливо молодці сьогодні, другий день у боях, а поводяться дуже впевнено - задоволений, добре готові виявилися", - навів слова Балана Аваков.

На території взятій під контроль лікарні велика кількість поранених бойовиків, і мирних громадян, які звернулися за допомогою. Усіма займаються медики. 

"Виявили сто п'ятдесят жінок і дітей, що ховалися від терористів і війни в підвалі центру культури. Усім надали першу допомогу. Звернувся із проханням до харківського губернатора Ігоря Балути - спільно організували евакуацію на час бойових дій у Харківську область", - процитував слова Балана Аваков. 

За словами Балана, Нацгвардійців "добре прийняли, були раді й дуже доброзичливі".

"Змучились вони сильно. Жінки кажуть, що натерпілися в ці дні - попросили на кілька днів в евакуацію - заспокоїти дітей, відпочити від постійної напруги. Організовуємо для них швидко силами спецгрупи Кабміну з Ізюму й силами Харківської ОДА", - написав Аваков.

Він також висловив сподівання, що декількох днів вистачить, що б у Слов'янську повернути людям звичне мирне життя.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...