Порошенко: У Слов'янську - Нацгвардія, ЗСУ та роззброєння

Субота, 5 липня 2014, 10:19

Вночі зі Слов’янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових: в результаті було підбито 1 танк, 2 БМП та 2 БМД бойовиків.

Про це повідомив президент Петро Порошенко з посиланням на інформацію начальника Генштабу Віктора Муженка.

"Зараз у Слов’янську працює розвідка Збройних сил та Національної гвардії України. Вже 1,5 години до наших військових місцеві мешканці несуть зброю, залишену бойовиками. Це і є справжнє роззброєння, передбачене оголошеним мною планом мирного врегулювання ситуації на Сході", - зазначив Порошенко.

Також він зауважив, що дав доручення начальнику Генштабу підняти Державний прапор над Слов’янськом.

Разом з тим у прес-центрі АТО  повідомили, що протягом ночі (з 20:00 до 6:00) в результаті боїв загинули двоє військовослужбовців, поранено  - 13.

Як повідомив речник АТО Олексій Дмитрашківський, 4 військовослужбовці отримали поранення  внаслідок підриву на фугасі під час виконання завдання за призначенням.

Протягом боїв було  здійснено мінометний обстріл піхотинців в районі Варіварівки, обстріл пункту пропуску ДПС в районі Краснотоловка, обстріл зі стрілецької зброї пункт ДПС в районі с.Сідове.

Окрім того бойовики обстріляли командний пункт десантників в районі с.Маринівка.

О 22:50 було виявлено змішану колону бойовиків, що направлялась в Краматорськ. По колоні техніки нанесено вогневе ураження зведеною артилерійською групою, в результаті якого колона розосередилась.

"З 23:00 до 1:00 було здійснено мінометний обстріл позицій АТО на горі Карачун, після чого розпочався штурм блокпосту. В ході ведення бою підбито 1 танк та 3 БМП бойовиків. Здалися у полон 3 жінки-снайпери. Загинув 1 силовик, 4 поранено. Пошкоджено 2 одиниці БМД-2", - зазначили в АТО.

Після опівночі було здійснено обстріл з БМ-21 аеродрому Луганськ, заблоковано та обстріляно опорний пункт українських десантників.

"Напад відбито. Поранення отримали 3 військових", - зазначили в АТО.

Також військовослужбовці повністю перекрили трасу Харків – Ростов-на-Дону в районі с.Горохувате,  та пробились до Артемівська, де розблокували базу озброєння та взяли її під свій контроль. База довгий час була заблокована банд угрупуваннями. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...