Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемілєв: Кримським татарам потрібна автономія лише в складі України

Субота, 5 липня 2014, 11:07

Кримським татарам потрібна автономія лише в складі України.

Про це заявив національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, - пише Крим.Реаліі.

Так він прокоментував питання про відновлення національно-територіальної автономії кримськотатарського народу, який стоїть на порядку денному засідання Меджлісу в Генічеську 4-5 липня.

За словами Джемілєва, це питання потребує суттєвого доопрацювання, оскільки спочатку постанова Курултаю містила неточності.

Він уточнив, що на Курултаї 29 березня була зроблена одна невелика помилка.

"Говорячи про те, що народ буде, як і в минулі роки, прагнути до відновлення своєї національно-територіальної автономії, не було чітко вказано, де саме, в якій конкретно державі, і це дало грунт для різного роду спекуляцій", - вважає лідер Меджлісу.

На його думку, необхідно було вказати, як і в минулі роки, що кримські татари домагаються відновлення своєї національно-територіальної автономії у складі саме української держави.

Також лідер кримськотатарського народу зазначив, що на засіданні будуть розглянуті питання захисту прав кримських татар в період окупації Криму, з підключенням правозахисних організацій.

Засідання Меджлісу кримськотатарського народу проходить в одному з готелів Генічеська Херсонської області.

Місце проведення заходу не розкривають з міркувань безпеки, охорону забезпечують співробітники Управління Державної служби охорони та СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування