РНБО: бомбування населених пунктів з терористами не буде

Неділя, 6 липня 2014, 13:48

Тактика українських силовиків виключає масоване бомбування населених пунктів.

Про це заявив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, пише Укрінформ.

"Робота з повітря і важкою артилерією ведеться лише по колонах, які рухаються за містами або переміщуються між населеними пунктами", - зазначив Лисенко.

За його словами, вибивати терористів з міст будуть спецпризначенці.

"В самих населених пунктах – це дуже відповідальна і, я б сказав, ювелірна робота для наших спецпризначенців", - зазначив він.

Також Лисенко запевнив, що українські військові зроблять усе, аби мирні мешканці не постраждали.

"Вони їх звільнять з полону, вони звільнять міста від терористів і бандформувань, але це все буде робитися у такий спосіб, щоб не завдати якихось втрат мирному населенню", - зауважив Лисенко.

За його словами, розрізнені групи і невеликі колони бойовиків, які встигли вийти із зони активних бойових дій, увійшли в Донецьк і продовжують зміцнюватися в Луганську.

За словами Лисенка, авіація, залучена до АТО на сході України завдала ударів по танках і артилерійських установках незаконних озброєних формувань: два танки підбито

"5 липня авіація Збройних сил України знищила два танки бойовиків у районі аеропорту Луганська", - сказав Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

Українські штурмовики завдали кількох потужних ударів по танках і артилерійських установках НОФ, розміщених у районі населеного пункту Ізварине (Луганська обл.).

"Після цього атаки російських найманців на кордоні в районі пункту пропуску припинилися", - зазначив Лисенко.

Як відомо, раніше командувач Національною гвардією Степан Полторак заявив,що по населених пунктах наносити авіаційний удар армія не буде.

За його словами, зараз головне завдання Нацгвардії - "звільнити весь Донбас, Луганську область, від людей, які не хочуть жити в мирі".

5 липня силами АТО були звільнені від терористів Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка і Дружківка.

Президент України Петро Порошенко заявив, що його наказ в силі - звужувати кільце навколо терористів, продовжувати операцію зі звільнення Донецької та Луганської областей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування