США планують й далі тиснути на Москву через бойовиків

Неділя, 6 липня 2014, 23:21

США продовжуватимуть тиск на Росію, щоб перекрити всю підтримку і зброю, що поступає до сепаратистів, посилити контроль за кордоном та закликати сепаратистів скласти зброю.

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Джона Керрі, повідомила прес-секретар Державного департаменту Джен Псакі.

Згідно з повідомленням, Керрі  "висловив глибоку стурбованість з приводу відмови підтримуваних Росією сепаратистів вжити необхідних заходів та надати гарантії, які б дозволили продовжити угоду про припинення вогню і підкреслив важливість прийняття заходів по деескалації".

"Він знову заявив про свою підтримку українців та їх право на самозахист і підкреслив зусилля українського уряду у спробі налагодити діалог з підтримуваними Росією сепаратистами", - повідомила Псакі.

"Також Держсекретар дав зрозуміти, що ми і наші європейські та міжнародні партнери продовжуватимуть тиск на Росію, щоб перекрити всю підтримку і зброю, що поступає до сепаратистів, посилити контроль за кордоном, закликати сепаратистів скласти зброю, повернути прикордонні контрольно-пропускні пункти під контроль української держави, а також звільнити усіх заручників",-  йдеться у повідомленні. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News