Шепелєв міг втекти за кордон - прокуратура

Понеділок, 7 липня 2014, 16:03

У прокуратурі Києва не знають, де знаходиться екс-нардеп Олександр Шепелєв, що втік з-під варти. Він міг втекти за кордон.

Про це повідомив прокурор столиці Сергій Юлдашев на брифінгу в понеділок у Києві.

"Він міг вирушити в будь-яку точку світу, ... виставлені відповідні "маячки" прикордонній службі ... офіційного перетину кордону бути не може", - сказав Юлдашев.

Також він повідомив, що прокуратура готує підозру у скоєнні службового недбальства начальнику Київського СІЗО у зв'язку з втечею Шепелєва.

Двоє співробітників конвойного полку, які здійснювали охорону екс-депутата, затримані, а конвоїр, який втік разом з Шепелєвим, оголошений в розшук.

За словами Юлдашева, зараз вивчаються відеоматеріали, на яких зафіксовано, що до СІЗО під'їхали 2 автомобілі, один з яких позашляховик, і Шепелев разом із співробітником конвойної роти зник на цьому автомобілі.

"Переконаний, що без участі начальника СІЗО такий втеча була б неможливою, але щоб говорити про підозру, необхідно мати достатньо доказів ... Підозра готується", - зазначив Юлдашев.

У свою чергу, начальник слідчого відділу прокуратури Києва Віталій Бровко розповів, що затримані конвоїри дають суперечливі свідчення і їх позиція зводиться до того, що вони нічого не знають.

Голосіївський районний суд Києва в понеділок вирішуватиме питання про обрання двом затриманим конвоїрам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Крім того, прокурор Києва додав, що буде також надана оцінка діям лікарів лікарні в ході розслідування.

За словами Юлдашева, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування стосовно голови Державної пенітенціарної служби України, керівника цієї установи в Києві та Київській області, а також керівників Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Як повідомлялося, екс-нардеп Шепелєв в неділю вранці втік з лікарні швидкої допомоги в Києві.

У зв'язку з його втечею звільнено начальника слідчого ізолятора і начальника медичної частини, заявив глава Держпенітенціарної служби Сергій Старенький.

Шепелєв був виданий Україні Угорщиною 26 березня. Шепелєв та його дружина були затримані в Будапешті 4 липня 2013.

Генпрокуратура здійснювала досудове розслідування за підозрою Шепелєва в організації вбивства, замаху на вбивство, незаконного заволодіння автомобілем, а також привласненні і розтраті чужого майна.

Йдеться про махінації довкола "Родовід Банку".

Також Шепелєв, який був народним депутатом в 2006-2012 роках, фігурував у справах про вбивство голови наглядової ради "Автокразбанк" Сергія Кириченка в січні 2003 року і про замах на життя колишнього акціонера Родоводу Сергія Дядечко.

Інтерфакс-УкраїнаЛіга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування