Із колонії в Луганській області втекли 8 в'язнів

Понеділок, 7 липня 2014, 18:47

Невідомі напали на Слов'яносербську виправну колонію №60 в Луганській області. В результаті втекли 8 засуджених за тяжкі злочини.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України.

"6 липня поточного року, невстановлені особи, використовуючи зброю, шумові гранати та вибухові речовини, здійснили озброєний напад на Слов'яносербську виправну колонію №60", - зазначили в ГПУ.

Під час обстрілу будівель у ході евакуації засуджених до бомбосховища, восьмеро із них, скористалися складною обстановкою на об'єкті та перетнули лінію охорони через підірвану огорожу й втекли.

Всі ув’язнені, які втекли із колонії, були засуджені за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів і відбували покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) та ч.1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Наразі у кримінальних провадженнях виконуються необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене розслідування обставин вказаної події та розшуку засуджених.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування