ЄС готовий розширити другий етап санкцій щодо Росії - джерело

Понеділок, 7 липня 2014, 22:38

Постійні представники країн-членів ЄС обговорили ситуацію в східній Україні та вирішили розширити обмежувальні заходи щодо Росії.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" європейський дипломат, обговорення відбулося в понеділок в рамках засідання в Брюсселі.

"Представники обговорили ситуацію у світлі умов, висунутих лідерами ЄС на засіданні Європейської Ради 27 червня. Результат: ухвалене принципове рішення розширити обмежувальні заходи (щодо Росії)", - сказав дипломат.

Співрозмовник агентства зазначив, що вже в середу, 9 липня, представники обговорять конкретний список осіб, яким може бути заборонено в'їзд в ЄС і чиї активи можуть бути заморожені.

"Йдеться лише про розширення другого етапу санкцій. Думаю, будуть в основному, фізичні особи, а не компанії", - сказав дипломат.

Співрозмовник агентства також зазначив, що остаточне рішення буде ухвалюватися міністрами ЄС.

Як відомо, 27 червня Європейська Рада заявила про те, що очікує до 30 червня конкретних кроків з деескалації ситуації, зокрема, повернення 3 прикордонних пропускних пунктів під контроль української влади (Ізварине, Довжанський, Червонопартизанськ); звільнення заручників, у тому числі всіх спостерігачів ОБСЄ, і початок істотних переговорів з імплементації мирного плану президента України Петра Порошенка.

На підставі виконання цих умов лідери країн-членів ЄС пообіцяли оцінювати подальший розвиток ситуації і приймати нові санкції за необхідності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування