Повітряний простір над Кримом має контролювати Україна – ICAO

Вівторок, 8 липня 2014, 09:18

Аеронавігаційне обслуговування над Кримом, як і раніше, здійснює Україна.

Про це ВВС повідомили експерти Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

"Позиція ICAO не змінилася і як і раніше відображає позицію ООН, а саме – не визнає жодних змін у статусі Автономної Республіки Крим", - ідеться у повідомленні організації.

"Згідно з Європейським аеронавігаційним планом аеронавігаційне обслуговування для всього Сімферопольського РПІ (Району польотної інформації - ред.), у тому числі у відкритому морі, повинна здійснювати Україна", - інформує Міжнародна організація цивільної авіації.

Голова державної авіаційної служби України Денис Антонюк стверджує, що таку ж позицію йому озвучили на зустрічі керівники ICAO.

Раніше російські медіа з посиланням на міністерство транспорту поширили інформацію про те, що повноваження з обслуговування повітряної зони над Кримом і територіальними водами нібито можуть передати Росії. У ICAO це спростовували.

Напередодні в українському уряді повідомили, що Україна закриває для міжнародного судноплавства морські порти, розташовані на території Криму.

Після анексії півострова Росія вважає Крим своєю територією. Більшість країн світу не визнали анексії і вважають Крим українським.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування