МЗС Туреччини вимагає пустити Джемілєва і Чубарова до Криму

Вівторок, 8 липня 2014, 12:30

Туреччина вимагає змінити ставлення до кримських татар та скасувати заборону на в'їзд на півострів їхнім лідерам Мустафі Джемільову та Рефату Чубарову.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Туреччини, передає кримське агентство QHA.

7 липня в Анкарі відбулася зустріч Глави МЗС Туреччини Ахмета Давутоглу з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і главою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Після зустрічі глава МЗС Давутоглу закликав тих, хто намагається залякати кримськотатарський народ, змінити свою політику по відношенню до них.

Особливу увагу МЗС Туреччини приділив тому, що ця заборона про в'їзд Чубарову була введена після проведення засідання Меджлісу в Херсоні за участю лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

"Кримські татари очікують скасування заборони на в'їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемільову та голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Ми закликаємо змінити ставлення до кримськотатарського народу", - підкреслили в МЗС Туреччини.

"Ми не сумніваємося в тому, що кримськотатарський народ на чолі з Меджлісом переживе цей складний період, зберігаючи єдність і згоду", - заявили в МЗС Туреччини.

Там запевнили, що Туреччина буде разом з кримськими татарами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...