Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Константинова відхрестилися від депутатів, які представляють Крим у Раді

Вівторок, 8 липня 2014, 13:18

У самопроголошеному "парламенті" Криму відхрестилися від депутатів, які представляють Крим в українському парламенті.

Таку заяву керівництво самозванців зробило на засіданні президії 8 липня, передає сайт "Крим.Реаліі".

"Вибрані в Криму в мажоритарних округах депутати Верховної Ради продовжують брати участь у засіданнях парламенту і навіть входять у новостворені депутатські групи", - йдеться в документі, який зачитав "перший віце-спікер" Криму Григорій Іоффе.

"На жаль, нардепи від Криму були пасивними спостерігачами переможної "Кримської весни", не зважилися заявити з київської трибуни про підтримку законного права жителів півострова повернутися на Батьківщину - в Росію", - сказано в заяві.

На думку авторів заяви, нардепи-кримчани повинні були скласти повноваження "в законодавчому органі іноземної держави та активно включитися у побудову нового російського Криму".

"Переконані, що в даній ситуації в сесійній залі українського парламенту, що приймає антикримської рішення, що підтримує нелюдські акції бандерівської хунти на південному сході країни кримським нардепам робити нічого", - сказав Іоффе.

Президія кримського "​​парламенту" заявила, що "громадяни цієї країни не є представниками кримського співтовариства, а діють виключно в особистих інтересах".

Як відомо, у Верховній Раді вимагають від Генпрокуратури позбавити недоторканності депутатів від Криму.

Зокрема, мова йшла про регіоналів - Сергія Брайка, який вже знаходиться на російській держслужбі в анексованому Криму та Борис Дейч, який схвалив незаконний референдум і його підсумки, але його картка продовжує голосувати в сесійній залі українського парламенту.

У травні на засіданні Верховної Ради депутати не набрали достатньої кількості голосів для підтримки заяви Дейча про дострокове складення повноважень депутатів від Криму.

Також парламент не зміг позбавити мандата Сергія Брайка.

Статус нардепа зберігає Валентина Лютикова, яка активно закликала кримчан взяти участь у референдумі, ініційованому самопроголошеною владою півострова.

Не розлучилася з мандатом нардепа України і кримчанка Віталіна Дзоз, яка на початку червня покинула фракцію Партії Регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування