Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Територія, яку контролюють терористи, зменшилася вдвічі - РНБО

Вівторок, 8 липня 2014, 14:09

Від початку антитерористичної операції удвічі зменшилася територія, яку контролюють терористи.

Про це заявив речник інформаційного центру Ради нацбезпеки й оборони Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок.

"З моменту початку АТО територія, яка була контрольована терористами, зменшилася вдвічі", - сказав він.

Згідно з планом президента, головні зусилля сил АТО "зосереджені на знищенні баз підготовки, осередків і блокпостів бойовиків, відновленні контролю над державним кордоном та надійній ізоляції зони конфлікту", сказав Лисенко.

Він наголосив, що військовослужбовці приділяють особливу увагу запобіганню втрат серед мирного населення та безпеці цивільних громадян.

"В той же час, не припиняють напади та диверсії з боку бойовиків", - заявив Лисенко.

"Протягом останньої доби збройні формування здійснили 12 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів Збройних сил України – неподалік населених пунктів Щастя, Довгеньке, Нижнє Боровечко, Краснопілля, Металіст, Тернова, Станично-Луганська, Георгіївка, Мар’янівка та Довжанський ", - сказав він.

"Танки терористів обстріляли аеродром "Луганськ". На щастя, втрат серед українських військових немає", - додав Лисенко.

Він підтвердив, що 7 липня військові повністю звільнили від банд терористів Костянтинівку. У містечку розпочалися роботи з відновлення інфраструктури та повернення міста до мирного життя.

"Уряд робить усе, щоб якомога швидше налагодити роботу всіх служб забезпечення всіх звільнених міст на сході України. У кожне звільнене місто завозиться вода, продукти харчування, медикаменти. Для робіт з відновлення інфраструктури мобілізується комунальна техніка з усієї України", - заявив Лисенко.

Водночас, він зазначив, що терористи продовжують руйнувати інфраструктуру на ще підконтрольній їм території на сході України. Зокрема, 7 липня диверсанти замінували залізничний міст неподалік від Мостине в Донецькій області, а також підірвали залізничний міст між станціями Новобахмутівка і Очеретине та міст на трасі Красний Лиман – Артемівськ – Горлівка.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування