Дружина Гонгадзе відкликає апеляцію на вирок Пукачу

Середа, 9 липня 2014, 11:43

Представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко відкликає апеляцію на вирок Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила перед початком розгляду скарги в апеляційному суді в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Провину Пукача у скоєнні вбивства було переконливо доведено в суді першої інстанції. Покарання Пукачу суд також призначив правильно - довічне позбавлення волі", - заявила адвокат.

За її словами, апеляційну скаргу вони подавали "з тих міркувань, що Пукачу не був інкримінований замовний характер вбивства".

Але з вини екс-заступник генпрокурора Рената Кузьміна, який, за словами Теличенко, спекулював на справі Гонгадзе, призвели до того, що "вичерпані всі терміни перебування Пукача під вартою на етапі досудового слідства".

"Це значить, що якщо апеляційний суд задовольнить нашу апеляцію, то він буде змушений одночасно звільнити Пукача з-під варти. Ми переконані в тому, що Пукач - вбивця і повинен відбувати покарання", - пояснила адвокат.

Саме тому було прийнято рішення відкликати апеляційну скаргу.

Разом з тим, Теличенко висловила думку, що замовлення вбивства фактично виписане в самому тексті вироку і ніщо не перешкоджає ГПУ шукати замовників.

"Біда тільки, що фактично прокуратура і сьогодні саботує справу Гонгадзе", - додала вона.

Як відомо, журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати йому.

21 березня 2011 року було порушено справу стосовно другого президента Леоніда Кучми за звинуваченням у перевищенні влади, які призвели до вбивства Гонгадзе.

Але 13 грудня того ж року Печерський райсуд визнав незаконним порушення цієї справи.

29 січня 2013 року Печерський райсуд засудив екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного ув'язнення, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування