За добу терористи 6 разів обстрілювали позиції АТО, 3 військових загинули

Середа, 9 липня 2014, 13:13

За минулу добу терористи 6 разів обстрілювали позиції сил АТО, зокрема поблизу кордону, за цей час загинули 3 військових.

Про це повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у середу, 9 липня.

"За минулу добу незаконні збройні формування здійснили 6 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів Збройних сил України у районах Луганськ, Дякове, Весела Гора, Лисичне, Маринівка, Щастя", - сказав він.

Ситуація на україно-російському кордоні залишається напруженою. Терористи продовжують нічні атаки та обстріли українських блокпостів, що прикривають державний кордон, сказав Лисенко.

"У ніч на 9 липня бойовики з мінометів обстріляли блокпост ЗСУ неподалік пункту пропуску Успенка Донецької області. Приблизно о 1-й ночі прикордонний наряд із використанням засобу нічного бачення виявив приховане наближення до пункту пропуску великої групи бойовиків", - заявив він.

"Прикордонники відкрили вогонь із автоматичних гранатометів та інших видів стрілецької зброї на упередження – і відбили спробу захопити пункт пропуску", - повідомив Лисенко.

"Внаслідок ведення бойових дій протягом доби 3 військовослужбовця загинули, 4 отримали поранення. Серед загиблих – начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони, якого вбила кулю снайпера", - поінформував він.

Лисенко також наголосив, що в районі АТО терористи видають себе за нацгвардійців і використовують установки "Град" для обстрілу населених пунктів, хоча Нацгвардія не має на озброєнні таких установок.

"До того ж, у Луганській області бойовики розповсюджують серед місцевого населення брехливі листівки, в яких звинувачують Збройні Сили України в бомбардуванні населених пунктів", - заявив Лисенко.

"Разом з тим, вони продовжують обстрілювати житлові квартали для дискредитації сил АТО. Як приклад, вчора з 10.00 до 12.00 з боку Луганська бойовики обстріляли з мінометів аеродром "Луганськ", - додав він.

"Під обстріл у районі кварталу Пролетаріату Донбасу потрапив і маршрутний автобус із пасажирами. Загинуло двоє місцевих мешканців та четверо поранені. Також були розбиті снарядами два приватні житлові будинки по вул. Смірнова та дев'ятиповерхівка,  у яку міна, випущена терористами, знесла дах", - констатував Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News