У МЗС підозрюють, що вивезення льотчиці Надії - результат змови

Середа, 9 липня 2014, 15:46

Міністерство закордонних справ допускає змову між терористами і представниками російських спецслужб при вивезенні українського офіцера Надії Савченко на територію Росії.

Про це на брифінгу в середу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передають "Українські Новини".

"Вона утримується в слідчому ізоляторі міста Воронеж", - сказав Перебийніс.

За його словами, МЗС очікує, що найближчим часом буде дозволено українському консулу зустрітися з Савченко.

"Є цілком обгрунтовані підозри, що її переміщення до Російської Федерації було скоєно на основі змови або фактично спільної діяльності терористів і спецслужб Російської Федерації", - сказав він.

Дипломат підкреслив, що також розглядаються варіанти звернення в міжнародні судові інстанції як по лінії держави, так і по лінії родичів Савченко.

Як відомо, Слідчий комітет Росії висунув звинувачення українському офіцеру Надії Савченко в пособництві у вбивстві російських журналістів, зокрема, загибелі двох кореспондентів Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

Україна вважає порушенням міжнародного права вивіз до Росії Савченко, яка була раніше викрадена терористами, і вимагає її звільнення.

Президент Петро Порошенко дав доручення Генпрокуратурі і МЗС щодо звільнення української льотчиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування