Росія виводить на навчання "запасників"

П'ятниця, 1 серпня 2014, 11:38

Міноборони Росії оголосило про проведення в серпні-жовтні в усіх військових округах зборів за участю військовозобов'язаних, які перебувають в запасі, - повідомляє РИА-Новости.

"Підготовка за основними військовими спеціальностями буде проходити протягом двох місяців безпосередньо у військових частинах і підрозділах", - повідомило військове відомство в п'ятницю.

Серед зазначених військових спеціальностей - фахівці військ зв'язку, ракетних військ і артилерії, мотострілкових, берегових військ ВМФ, понтонно-мостових, залізничних та інженерних підрозділів, а також підрозділів матеріально-технічного забезпечення.

"Запасників" будуть знайомити з новими і модернізованими зразками зброї, військової та спеціальної техніки. Тренування пройдуть і в ході стратегічного командно-штабного навчання "Схід-2014", - сказано в повідомленні.

Учасники зборів мають право на отримання належних грошових виплат за військовим званням та штатної посади, витрат на відрядження під час проїзду від військового комісаріату до місця проведення навчальних зборів і назад, продовольче і речове забезпечення, безкоштовне отримання медичної допомоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування