СБУ впіймала російського шпигуна. Хотів створити агентурну мережу

П'ятниця, 1 серпня 2014, 12:26

Служба безпеки України не допустила реалізацію задуму російських спецслужб щодо створення у західному регіоні України агентурної мережі.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Згідно з інформацією, завданням агентів був збір таємної інформації про сили та засоби, задіяні у антитерористичній операції на сході держави.

Співробітники спецслужби затримали громадянина РФ, який за завданням російської військової розвідки мав створити агентурну мережу з числа колишніх та діючих військовослужбовців.

Незаконно отриману таємну інформацію зловмисник повинен був передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з тимчасово окупованої території АР Крим, - розповіли у відомстві.

Встановлено, що російський шпигун прибув до України ще два роки тому і оселився у Львові під прикриттям підприємництва.

У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність - підшукував осіб, які могли б надати йому таку інформацію за грошову винагороду.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на "гарячому", коли він намагався отримати дані про відрядження військових в район АТО.

Іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області. Зловмисника взято під варту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування