СБУ затримала комуніста на Донеччині за сепаратизм

П'ятниця, 1 серпня 2014, 15:18

Служба безпеки України затримала першого секретаря Волноваського райкому КПУ Сергія Філіндаша.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Згідно з інформацією, Філіндаш особисто організовував масові антиукраїнські заходи у м.Волноваха Донецької області, на яких лунали заклики до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни територіальної цілісності України.

Встановлено також, що він у березні організував у цьому районному центрі мітинг та круглий стіл, на яких всупереч думці більшості присутніх публічно закликав до невизнання центральних органів центральної влади, відокремлення Донецької області від України та приєднання до Росії.

Партійний функціонер також брав участь в організації псевдореферендуму та долучився до створення осередку терористичної організації так званої "ДНР" на території Волноваського району, - зазначили у відомстві.

Філіндаш підбурював представників дільничних виборчих комісій від КПУ до зриву позачергових виборів президента України, - розповіли у СБУ.

Також встановлено, що на початку червня він керував демонстративною заміною українських державних прапорів у Волновасі на російські, розповсюдив так званий "ультиматум" українській владі.

Тривають слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News