Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через 10 місяців арешту Росія відпустила судно Грінпісу

П'ятниця, 1 серпня 2014, 15:56

Через десять місяців після незаконного захоплення російськими спецслужбами, Arctic Sunrise покинув Мурманський порт, і тепер прямує до Амстердама.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Грінпіс.

Вночі після завершення інспекції та митного контролю Arctic Sunrise своїм ходом вийшов з Мурманська, - зазначили в організації.

Приблизно через десять днів судно прибуде в порт Амстердам, де його чекає урочиста зустріч, а також колишня команда, яка була заарештована в Мурманську у вересні минулого року, - підкреслили в Грінпісі.

Зазначено також, що потім судно буде відправлено на повне обстеження і ремонт.

Як відомо, 18 вересня 2013 року в Баренцевому морі активісти "Грінпіс" намагалися піднятися на нафтову платформу "Прирозломного" ​​компанії "Газпром нафта шельф" для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. Наступного дня російські прикордонники висадилися на борт їх судна Arctic Sunrise, доставили активістів на берег та помістили їх в СІЗО Мурманська. 

26 вересня суд Мурманська заарештував 22 з 30 активістів "Грінпіс", що знаходилися на борту судна "Arctic Sunrise".  Судно, на якому грінпісівці підпливли до бурової платформи "Приразломна" - конфіскували. Напередодні слідчі його обшукали. За повідомленнями "Грінпіс" - вилучили всі документи, зокрема, бортовий журнал.

Глава російського відділення "Грінпіс" Сергій Ципленков заявив, що екологи збиралися повісити на платформі "Прирозломного" банер, щоб привернути увагу до проблем захисту екології Арктики. Влада РФ назвали акцію екологів навмисною провокацією.

Руслан Якушев - український член команди судна екологів з "Грінпіс" Arctic Sunrise – був засуджений до двох місяців арешту .

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування