Суд відпустив "під особисте зобов'язання" бійця 51-ї бригади

П'ятниця, 1 серпня 2014, 19:20

Жовтневий суд Запоріжжя відпустив "під особисте зобов'язання" першого бійця з 41 військовослужбовця 51-ї окремої механізованої бригади української армії.

Для першого з 16 військовослужбовців, доставлених в п'ятницю в зал судових засідань, аргументи прокуратури суд не прийняв і відпустив бійця "під особисте зобов'язання", передає Інтерфакс-Україна.

Таким чином, на час слідства військовослужбовець буде перебувати на території військової частини А-1978 в Запоріжжі.

На даний момент суд приймає рішення по запобіжний захід для решти військовослужбовців.

Протягом п'ятниці Жовтневий райсуд визначався із запобіжним заходом для перших 16-ти з 41 військовослужбовця 51-ї окремої мехбригади, інтернованих з РФ на батьківщину і доставлених в Запоріжжі "до з'ясування причин їх переходу на територію іншої держави".

Запорізька військова прокуратура порушила стосовно бійців кримінальну справу за ч.3 ст.409 Кримінального кодексу України (відмова від несення військової служби в бойових умовах) і зажадала у суду укласти воїнів під варту на час слідства.

Як повідомлялося, 28 липня 41 боєць 51-ї бригади був інтернований з території Росії і доставлений в Запоріжжі "до з'ясування причин їх переходу на територію іншої держави".

Раніше міністр оборони України Валерій Гелетей підтвердив інформацію щодо перетину державного кордону з РФ 41 військовослужбовцям 51-ї окремої механізованої бригади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...