Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На кордоні відбулися збройні сутички з російськими диверсантами - РНБО

Четвер, 14 серпня 2014, 12:42

Протягом ночі, на кордоні відбулися збройні сутички з диверсійно-розвідувальними групами.

Про це повідомляє прес-центр РНБО.

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається складною. Так близько третьої години ночі, група найманців з боку кордону здійснила збройний напад на прикордонний наряд, який ніс службу в районі населеного пункту Побєда Донецької області.

Як розповів речник РНБО Андрій Лисенко, наші прикордонники дали нападникам гідну відсіч. Бойовики були вимушені відступили в бік кордону.

Так само о четвертій годині ночі поблизу пункту пропуску "Успенка" відбулося збройне протистояння прикордонного наряду з диверсійно-розвідувальною групою. Силами прикордонного наряду та резерву, який прибув на БТР, напад було відбито.

Терористи продовжують використовувати керовані міни та фугаси. Так, вчора опівдні, на ділянці відділу "Красна Талівка" у Луганській області під час руху прикордонної колони диверсанти підірвали 2 фугаси.

Згодом прикордонники виявили поблизу кордону ще одну групу терористів з гранатометами, по яким було відкрито вогонь на ураження.

Представники місії ОБСЄ, які проводять спостереження за російським пунктом пропуску Гуково, зазначили у звіті спеціальної комісії, який опублікований на сайті ОБСЄ,що кордон щодня перетинають люди у військовій формі.

Протягом тижня місія зафіксувала безліч груп молодих людей в одязі військового зразка, які перетинають кордон в обох напрямках. Спостерігачі також бачили, як кілька разів машини швидкої допомоги евакуювали поранених прихильників так званої "ДНР".

Крім того, йдеться в звіті, в останні три дні почастішали випадки прольоту над пунктом пропуску вертольотів ЗС РФ Мі-24.

Ночами вертольоти підлітали дуже близько до точки перетину кордону. У денний час доби спостерігачі стверджували, що вертольоти не перетинали повітряний простір України в зоні, яку видно з КПП.

Протягом останньої доби фіксувалися випадки порушення повітряного простору України авіацією ЗС РФ.

Так, у середу об 11.40 прикордонний наряд, що ніс службу в пункті пропуску "Мілове" у Луганській області виявив заліт на територію України 2-х вертольотів Мі-24.

Крім того зафіксовані 4-и факти використання безпілотників для ведення повітряної розвідки: о 21.20 в Донецькій області на напрямку населеного пункту Ялта на висоті до 1500 м; о 22.05 – неподалік Маріуполя на напрямку населених пунктів Ялта та Сєдове на висоті 2 км вздовж берегової лінії; о 22.05 – на Херсонщині з боку тимчасово окупованого Криму та в районі населеного пункту Шевченко на висоті до 2 км.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...