Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через загибель 49 десантників чиновникам Міноборони оголосять про підозру – ГПУ

Субота, 2 серпня 2014, 14:52

Генпрокуратура готується пред'явити повідомлення про підозру чиновникам Міноборони, відповідальним за загибель 49 десантників під аеропортом Луганська.

Як повідомляє кореспондент Української правди, про це у ході брифінгу заявив Генпрокурор Віталій Ярема.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи перевіряє військова прокуратура дії керівництва штабу АТО щодо ситуації з літаком Іл-76 з десантниками та ненаданням належної підтримки військовим підрозділам, розташованим у секторі "Д" (прикордонні регіони), що спонукало частину військовослужбовців до здачі в полон та призвело до численних втрат серед солдат, Ярема відповів: "По ситуації з літаком, наскільки мені відомо, найближчим часом уже будуть пред'явлені підозри відповідним чиновникам Міноборони".

При цьому Ярема не дав відповіді на питання щодо відповідальних за сектор "Д", однак нагадав, що попри вимоги місцевих прокурорів про взяття під варту солдатів з 51-ї бригади, суд випустив частину з них на поруки

"Слідчий прокуратури, згідно з КПК України, є людиною незалежною і керується у звинуваченнях зібраними доказами. Тому оцінювати його діяльність зараз я не маю права і не буду. Якщо в його діях є порушення закону і ви вважаєте, що він діє неправомірно, я готовий призначити службове розслідування і спрямувати туди комісію з ГПУ", - зазначив Ярема. 

Загалом, за словам Генпрокурора, військові прокурори разом з СБУ розслідують понад 1500 проваджень за фактами різних правопорушень, вчинених під час АТО. Станом на 2 серпня, вже більше 150 осіб притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як відомо, в ніч на 14 червня терористи пострілами з зенітного ракетного комплексу збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганська. На борту літака було 49 осіб: 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.

29 липня військовослужбовці 51-ої окремої механізованої бригади, що побували в полоні на російській території, були доставлені в Запорізьку в/ч А1978, до якої приписані. Їм інкримінують дезертирство.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...