Виборча кампанія майбутніх нардепів почалася

Четвер, 28 серпня 2014, 08:53

Виборча кампанія з позачергових виборів Верховної Ради стартувала.

27 серпня президент Петро Порошенко підписав указ №690 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 7-го скликання й призначення позачергових парламентських виборів на 26 жовтня.

Відповідно до ст.16 Конституції, виборчий процес позачергових виборів депутатів Ради починається з наступного дня після опублікування указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Джерело в Адміністрації президента повідомило "Українським новинам", що відповідний указ Порошенка було опубліковано 27 серпня в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник Президента".

Зі слів прес-секретаря Центральної виборчої комісії Костянтина Хівренка, календарний план основних організаційних заходів щодо підготовки й проведення виборів буде оприлюднено на офіційному сайті ЦВК в четвер вранці.

Відповідно до діючого законодавства, парламентські вибори проходять за пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів обираються за списками політичних партій, ще 225 - за мажоритарними округами, висуватися в які кандидати можуть як від партій, так і в порядку самовисування.

За законом "Про вибори народних депутатів України", формування й затвердження виборчого списку кандидатів у депутати від партії в загальнодержавному окрузі й висування кандидатів у депутати від партії в одномандатних округах здійснюється партією на її з'їзді.

Як відомо, 24 липня з коаліції "Європейський вибір" у Раді вийшли фракції "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка" і "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", а також 19 позафракційних парламентаріїв.

Відповідно до ст.90 Конституції, президент може достроково припинити повноваження Ради, у разі, якщо протягом місяця не сформовано коаліцію депутатських фракцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News