Прокремлівська влада у Криму влаштувала погром опозиційним ЗМІ

Неділя, 3 серпня 2014, 13:44

Федеральна служба судових приставів провела арешт майна опозиційного в Криму телеканалу "Чорноморська телерадіокомпанія" у Сімферополі.

Про це повідомляє Крим. реалії

Як повідомила в.о. президента телекомпанії Людмила Журавльова, 1 серпня було арештовано все майно та обладнання телекомпанії, що по суті припинило її роботу. З будівлі телерадіокомпанії вивезли технічне обладнання, в основному комп'ютери.

Як зазначив юрист телеканалу Андрій Беспоясний, вдень 3 серпня до будівлі прибули люди в формі з рішенням Господарського суду Криму щодо забезпечення позову Кримського Радіотелевізійного передавального центру про арешт рухомого і нерухомого майна Чорноморської ТРК, в тому числі і передавачів, за борги.

"Постанову було видано вчора, а прийшли вони вже сьогодні і вручили її нам. Це вже незаконні дії, нам повинні були дати як мінімум добу, на те щоб ознайомитися. Зараз на вулиці стоїть чоловік 30 співробітників, всередину не пускають, на двері повісили замок. Усередині знаходяться люди у формі - чоловік 20 представників служби, люди в робочому одязі. Хто це такі? Нам не назвалися", - повідомив юрист телеканалу.

За його словами, обставини, на підставі яких РТПЦ висував свої вимоги, абсолютно надумані і засновані на припущеннях.

Це підтверджує той факт, що суд тричі відмовлявся задовольняти дані вимоги - клопотання про накладення арешту на майно телекомпанії.

"Потім вони (РТПЦ) об'єднали всі вимоги, висунуті раніше і суд абсолютно безпідставно задовольнив повністю апеляційну скаргу РТПЦ", - повідомив адвокат.

Телекомпанія має намір оскаржити дане рішення.

3 серпня Журавльова повідомила, що робота судових приставів по арешту майна "Чорноморки" перетворилася на справжній погром.

"Заходити у всередину без сліз просто неможливо, таке відчуття, що процедуру арешту проводили не люди, а свині. Всі ящики розкурочено. У моєму кабінеті документи валяються, витягнені з ящиків, хоча на це права у приставів не було. Оскільки це був не обшук, а лише арешт - тимчасовий - майна", - повідомила вона.

Керівництво телекомпанії планує подати до суду за фактом незаконного втручання у виробничу діяльність телеканалу.

Будівля телеканалу передана Журавльовій "на відповідальне зберігання" після завершення процедури арешту майна, на місці як і раніше знаходиться поліція.

"Питається: що вже третій день там робить поліція і народне ополчення! Де-небудь є документ, який свідчить про правомірність їх дій щодо приватної власності?", - зазначила Журавльова.

У свою чергу рупор самопроголошеної влади сайт "Кримінформ" з посиланням на керівника ГУП РК "Кримсвязь" Сергія Доценко повідомив: суд заарештував майно через борги за надані послуги.

Йдеться про суму близько 4 млн рублів, які Чорноморська ТРК накопичила блоками за 3 роки, сказав він, додавши, що телекомпанія може розрахуватися з боргами і повернути майно. В іншому випадку всі арештоване майно буде реалізовано в рахунок погашення боргу.

Джерело відео - Центр журналистских расследований

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування