Прикордонники затримали сепаратиста, який працював на "ДНР"

Неділя, 3 серпня 2014, 20:48

Українця, який співпрацював з бойовиками та розповсюджував сепаратистські агітаційні матеріали затримали прикордонники Харківського загону.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Під час перевірки в пункті пропуску "Гоптівка" рейсового автобусу сполученням м. Харків (Україна) – м. Белгород (РФ) прикордонним нарядом був затриманий 24-річний громадянин України.

Чоловік перебував у правоохоронців на оперативному контролі у зв'язку з можливою причетністю до протиправної діяльності в зоні проведення АТО на території Луганської та Донецької областей, - розповіли у відомстві.

Під час проведення оперативно-перевірочних заходів було встановлено, що затриманий є активним учасником російського терористичного угрупування "Русская православная армия", "ДНР".

Він за грошову винагороду, яку отримував від бойовиків ДНР, створював агітаційні матеріали, що містять ознаки зазіхання на територіальну цілісність та незалежність України, - зазначили у ДПС.

Після проведення заходів затриманого передано співробітникам  СБУ.

Тепер чоловікові доведеться відповідати перед судом за дії, відповідальність яких передбачено статтями 110 ККУ "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України",  ст.258 ч.3 "Терористичний акт" та ін.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування