Білоруська влада не знайшли брехні у випусках російських телеканалів

Понеділок, 4 серпня 2014, 16:27

Міністерство інформації Білорусі не знайшло дезінформації у випусках російських телеканалів.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит Білоруської асоціації журналістів.

"Міністерство інформації не має відомостей про наведені в вашій заяві випадки "відкритих обмовлянь і дезінформації щодо українських та білоруських подій, які щодня мають місце на центральних російських телеканалах", – написало міністерство.

Відомство також додало, що не вважає себе вправі "коментувати порушення законодавства про ЗМІ Російської Федерації редакцією "Першого каналу".

Зображення: baj.by 

У своєму зверненні прес-секретар БАЖ Борис Горецький просив міністерство інформації розглянути сюжет "Першого каналу" "Біженка із Слов'янська згадує, як при ній стратили маленького сина і дружину ополченця" на предмет порушення закону "Про ЗМІ" і підняти питання про припинення трансляції в Білорусі російських каналів, що систематично порушують цей закон.

Раніше з вимогою припинити в Білорусі трансляцію центральних російських каналів виступали активісти оргкомітету зі створення партії "Білоруська християнська демократія", а також представники громадського Комітету солідарності з Україною.

Як відомо, російські ЗМІ неодноразово були спіймані на відвертій дезінформації та підтасовуванні фактів щодо українських подій.

В Україні мовлення провладних російських каналів заборонено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...