У Росії пригрозили заблокувати Російську службу BBC

Вівторок, 5 серпня 2014, 10:43

Роскомнадзор розглядає можливість блокування сайту Російської служби BBC, яка написала про "Марш за федералізацію Сибіру", запланований на 17 серпня.

Як повідомляють "Известия" з посиланням на джерело у відомстві, раніше Роскомнадзор зажадав від BBC зняти з сайту цей матеріал, проте видання не погодилося, додавши в нього лише коротку довідкову інформацію.

Мова йде про публікацію "Рух за федералізацію Сибіру" (копія новини), в якій розміщений аудіозапис інтерв'ю лондонського ведучого Сєви Новгородцева з організатором майбутнього маршу Артемом Лоскутовим.

"По-хорошому за такі публікації ми можемо одразу заблокувати ресурс. Якщо йти цим шляхом, то ми можемо заблокувати сайт Російської служби BBC повністю на території нашої країни. Навіть не тільки можемо, а зобов'язані це зробити, тому що Роскомнадзору було наказано вимогою Генеральної прокуратури блокувати доступ до ресурсів і сайтів, які публікують інформацію такого характеру", – заявив співрозмовник видання.

За його словами, в службу стали надходити заяви громадян з вимогою пояснити причини бездіяльності влади відносно закликів до безладів. У скаргах громадян, спрямованих також до прокуратури, йдеться про нібито привілейоване становище BBC порівняно з російськими ресурсами.

Джерело, близьке до Роскомнадзора, зазначило, що у зв'язку з цими вимогами 3 серпня керівництву російської служби BBC знову було вислано попередження, яке також не було виконано.

На даний момент Роскомнадзором розпочато розслідування факту невиконання редакцією цих вимог.

На початку серпня Роскомнадзор виніс аналогічні попередження через заклики до участі в протиправних заходах відразу 14 російським ЗМІ, а також деяким українським.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...