Росія продовжує шпигувати і стягувати війська на кордон

Вівторок, 5 серпня 2014, 12:52

Протягом останньої доби виявлено факти здійснення Росією повітряної розвідки біля України та стягування нових сил РФ до України.

Про це розповів на брифінгу у вівторок речник РНБО Андрій Лисенко.

Він розповів, що розвідка велась "з використанням безпілотних літальних апаратів на ділянках Донецької та Херсонської областей… та над колишнім військовим аеродромом у місті Болград Одеської області".

Лисенко повідомив, що у прикордонних із Україною районах Росії виявлені нові підрозділи Збройних сил РФ.

Він повідомив, що підрозділи 138-ї окремої мотострілецької бригади з Ленінградської області розгорнуті у Ростовській області;

підрозділи 25-ї окремої мотострілецької бригади з  Псковської області – у Бєлгородській області;

підрозділи 531-го зенітно-ракетного полку з  Мурманської області, які розміщені у Курській області.

"Загальна кількість накопичених Росією підрозділів, зосереджених уздовж держкордону України нараховує близько 45 тисяч осіб, 160-ти танків, до 1360 бойових броньованих машин, до 350 артилерійських систем, 130 ракетних систем залпового вогню, 192 бойових літаки,  137 ударних вертольотів", - заявив речник РНБО.

Лисенко нагадав, що Міністерство оборони РФ почало масштабні військові навчання із залученням понад 100 бойових літальних апаратів.

"Україна розцінює проведення таких безпрецедентних військових навчань на кордоні з Україною як провокацію", - заявив Лисенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування