Україна вважає цинічними заклики Росії щодо гуманітарної місії

Вівторок, 5 серпня 2014, 21:44

Міністерство закордонних справ вважає цинічними заклики Росії до створення гуманітарної місії допомоги жителям зони антитерористичної операції.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МЗС.

"Пропозиція Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо так званої міжнародної гуманітарної місії на Донбасі цинічна хоча б тому, що саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на Сході України, всесторонньо підтримує злочинні дії терористів і несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми в Донецькій і Луганській областях", - сказано в повідомленні.

МЗС нагадало, що із червня в Україні створено й ефективно працює Міжвідомчий координаційний штаб, до складу якого ввійшли представники організацій системи Організації Об'єднаних Націй і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"У тісній взаємодії з ними українська влада вживає ефективних заходів для забезпечення першочергових гуманітарних потреб цивільного населення й внутрішньо переміщених осіб. Створено гуманітарні коридори для всіх бажаючих покинути зону АТО", - сказано в повідомленні.

МЗС підкреслює, що Україна й увесь цивілізований світ не вірять у щирість намірів Росії, оскільки в той час, коли з території Росії терористи одержують посилення зброєю, військовою технікою й найманцями, міжнародні партнери відгукнулися на заклик України й надають практичну допомогу у відновленні інфраструктури й вирішенні насущних гуманітарних потреб мирних громадян Донбасу.

Як відомо, у червні Росія вирішила надати гуманітарну допомогу східним регіонам України.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування