ЄС пригрозив закрити своє небо для російських авіакомпаній

Четвер, 7 серпня 2014, 12:29

Якщо Росія закриє своє небо для транзитних польотів європейських авіакомпаній, Європа може зробити те ж саме щодо російських перевізників.

Про це в коментарі Deutsche Welle заявив офіційний представник Єврокомісії в Німеччині Ріхард Кюнель.

На його думку, ідею закрити небо російському керівництву підказують "погані радники". Кюнель нагадав, що повітряні коридори встановлені міжнародними домовленостями, яких Росія зобов'язана дотримуватися.

Якщо ж вона все-таки піде на такий крок, то ЄС зможе звернутися до суду, або застосувати інструмент міжнародного права під назвою "відплата" (retaliation) – прийняття рівнозначних заходів у відповідь, тобто закрити своє небо.

За словами Кюнель, впроваджуючи санкції, ЄС залишав можливість зниження їх рівня, щоб залишити відкритим шлях до досягнення компромісу.

"Але до тих пір, поки ми не почуємо жодних позитивних сигналів з ​​Москви, у нас немає іншого вибору, окрім як зберігати чинним санкції і при необхідності і далі закручувати гайки", – заявив він.

Як відомо, внаслідок останнього пакета санкцій ЄС припинив свою діяльність російський бюджетний перевізник "Доброльот". У відповідь на це 5 серпня російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив про необхідність обміркувати "відповідні санкції".

За даними російських ЗМІ, мова може йти про заборону транзитних польотів над Росією для європейських авіакомпаній.

Росія вже закрила своє небо для транзитних польотів українських авіакомпаній до деяких країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування