Терористи облаштували артилерійські позиції на місці падіння "Боїнга" - РНБО

Четвер, 7 серпня 2014, 20:59

Терористи облаштували артилерійські позиції на місці падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області.

Про це на брифінгу сказав спікер інформаційного центру Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко.

"Після одержання оперативної інформації стали зрозуміло, чому терористи не підпускали міжнародних експертів на більшість територій місця падіння літака. Саме на цих ділянках бойовики облаштували позиції, установили на них артилерійські системи й вирили систему окопів", - сказав він.

У зв'язку із цим група міжнародних експертів припинила свою роботу на місці падіння літака, не дослідивши 3 ділянки, що залишилися.

При цьому, зі слів Лисенка, наказу про поновлення бойових дій у зоні падіння літака ще немає.

Як відомо, арештована в Росії український офіцер, льотчик Надія Савченко припускає, що пасажирський літак Malaysia Airlines 17 липня в Донецькій області був збитий за допомогою російських військових.

17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

До розслідування причин катастрофи долучилася комісія, до якої увійшли представники ІКАО, представники Голандії і Малайзії,  а також США.  Окрім того участь у розслідування аварії візьмуть представники ФБР.

Президент Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у радіусі 40 км довкола місця катастрофи літака та запросити російських експертів до розслідування причин авіакатастрофималазійського лайнера в Донецькій області.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Разом з тим CBS News з посиланням на експертів повідомило, що дані з "чорних скриньок", знайдених на місці авіакатастрофи Боїнга-777 Малазійських авіаліній, свідчать: фюзеляж літака зазнав численних осколкових уражень внаслідок ракетного вибуху.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування