У Росії залишили українського режисера за ґратами

П'ятниця, 8 серпня 2014, 10:08

Московський міськсуд у п'ятницю визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів.

Апеляційна скарга захисту Сенцова, що просив скасувати рішення про продовження арешту, була відхилена, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Арешт Сенцова Київським судом Сімферополя був незаконним, він винесений нелегітимним суддею, при участі нелегітимного прокурора й адвоката. Лефортівський суд Москви у свою чергу незаконно продовжив арешт", - сказав адвокат у ході засідання Мосміськсуду.

Прокурор зі своєї сторони просила скаргу відхилити.

Раніше Лефортівський суд задовольнив клопотання слідства про продовження Сенцову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на три місяці.

Як повідомлялося, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів затримали українського режисера Сенцова в Криму.

19 травня з'явилася інформація про те, що він переведений у московське СІЗО.

У ФСБ Росії 30 травня повідомили про "затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи "Правого сектору" - Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирниго, Олександра Кольченка, які підозрюються в підготовці диверсійно-терористичних актів у ряді міст півострова".

МЗС України 3 червня вручив російському посольству в Києві ноту, у якій вимагав організувати зустріч із Сенцовим.

Європейська кіноакадемія 11 червня звернулася до президента РФ Володимира Путіна із закликом прояснити ситуацію із затриманням кінорежисера. Підписи під зверненням поставили близько 20 діячів культури й мистецтва, серед них Аугустин і Педро Альмодовари, Анджей Вайда, Вим Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Даніель Ольбрихський.

Кінорежисер Микита Міхалков на церемонії закриття 36-го Міжнародного московського кінофестивалю 28 червня приєднався до звернення голови Союзу кінематографістів України Сергія Тримбача, у якому той попросив Путіна звільнити Сенцова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...