Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мешканці Майдану пообіцяли Кличку звільнити Хрещатик

П'ятниця, 8 серпня 2014, 11:37

Рада сотників, які досі перебувають на Майдані Незалежності в Києві, вирішила звільнити вулицю Хрещатик і зробити її відкритою для руху транспорту.

Про це повідомив журналіст Азад Сафаров.

"Рада сотників Майдану вирішила звільнили вулицю Хрещатик і зробити її відкритою для руху машин. Поки лише це. Намети залишаються", - написав він у своєму Twitter.

У п'ятницю вранці мер Києва Віталій Кличко пішов на Хрещатик та закликав мешканців наметового містечка звільнити головну вулицю столиці, не заважати роботі комунальників й не влаштовувати безладів.

"Ми сьогодні допомагаємо хлопцям, які воюють в зоні АТО. Чим можемо - обладнанням, ліками, амуніцією. А тут, коли лунають вимоги то про нові намети, то про холодильники чи кондиціонери, відверто скажу: бажання допомагати немає. Треба країну змінювати, працювати, а тут сидять люди, які кажуть, що їм все не подобається, і називають це своєю роботою!" - сказав майданівцям Кличко.

Протестувальники у свою чергу пообіцяли йому повернути машини, які вони захопили у комунальників, і звільнити проїжджу частину Хрещатика.

Як відомо, у четвер під час спроби звільнити Майдан відбулися сутички між людьми, які живуть у наметах, силовиками та комунальниками.

Влада повідомляє про поранення 50 правоохоронців та 4 комунальників. Є близько 10 затриманих.

У четвер ввечері кількасот людей вийшли на Майдан, щоб обговорити події, які відбулися вдень. 

Водночас партія "УДАР" закликає киян вийти на суботник і очистити Майдан Незалежності 9 серпня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування