Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти поїхали з місця аварії Боїнга з 10 коробками речей загиблих. 23 тіла ідентифіковано

Субота, 9 серпня 2014, 17:38

Пошукова місія сподівається повернутися на місце краху малазійського авіалайнера "Боїнг-777" в Донецьку область так швидко, наскільки це буде можливо.

Про це заявив глава місії Пітер-Яап Алберсберг, - передає Інтерфакс-Україна.

"Ми сподіваємося, що ситуація з безпекою стабілізується в найближчому майбутньому і ми самі зможемо повністю проінспектувати місце катастрофи і закінчити нашу місію", - сказав він на брифінгу в Харкові.

Алберсберг зазначив, що в Харкові залишається невелика команда експертів (12-14 чоловік) з необхідним обладнанням, яким місцеві жителі можуть повернути знайдені останки жертв або особисті речі.

"Тому, хто знайде, ми просимо телефонувати на центральний номер служби надзвичайних ситуацій "101" або нашої місії в Харкові за тел. 066 3211017. Крім того, можна зателефонувати в посольство в Києві за тел. (044) 490 82 02", - підкреслив глава місії.

Він також висловив подяку за допомогу в пошуках місцевим мешканцям, фахівцям Держслужби з НС, а також добровольцям.

Алберсберг підкреслив, що саме завдяки пошукам, які проводили 800 добровольців в перші дні після аварії літака, вдалося знайти більшість тіл жертв.

Кром того, глава місії розповів, що експертам вдалося зібрати 10 коробок особистих речей жертв катастрофи з тими речами, які можуть мати цінність для близьких загиблих.

"Ми намагаємося збирати ті особисті речі, які можуть мати цінність для родичів жертв авіакатастрофи: дитячі іграшки, фотоальбоми, паспорта. Ми не забираємо з місця катастрофи такі предмети, як шампуні, рушники та предмети особистої гігієни", - сказав він.

Глава місії відмовився відповідати на запитання, скільки спецконтейнерів з останками жертв авіакатастрофи було відправлено з Харкова в Нідерланди для проведення ідентифікації, пославшись на повагу до почуттів родичів загиблих.

"Ми можемо говорити тільки про кількість ідентифікованих тіл. На даний момент ми ідентифікували 23 тіла. Процес ідентифікації в Нідерландах знаходиться тільки на початковому етапі", - сказав він.

Алберсберг також висловив сподівання, що вимушена перерва в роботі місії не зробить критичного впливу на її результат.

"ДНК-матеріал може зберігатися довгий час в будь-яких умовах. Тому ми сподіваємося, що навіть по закінченні великого періоду часу наша місія буде результативною", - зазначив він.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування