Порошенка попросили домовитись про спрощений режим з Італією для гуманітарки

Субота, 9 серпня 2014, 20:00

Українці Італії звернулись до президента України Петра Порошенка з проханням посприяти у вирішенні питання передачі гуманітарних вантажів до України.

Про це написав голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький на своїй сторінці у Фейсбук.

"Окрім наших героїв військовослужбовців, котрі зі зброєю в руках звільняють від терористів рідну землю, багато волонтерів з України та з-поза її меж роблять все необхідне для збирання та відправлення гуманітарної допомоги для наших військових в зону АТО та для невинно постраждалих жертв війни", - йдеться у зверненні.

Згідно з інформацією, в Римі, Мілані, Генуї, Реджо Емілії та інших містах Італії українці проводять збір продуктів харчування, медикаментів, одягу для допомоги українській армії.

"Ці гуманітарні вантажі, в переважній більшості, безкоштовно перевозять українські приватні перевізники власними мікроавтобусами, так званими "бусиками"", - пояснив Городецький.

Він також повідомив, що незважаючи на важку гуманітарну ситуацію в Україні, італійська поліція продовжує зупиняти та штрафувати цих водіїв, арештовуючи транспортні засоби та вантаж.

"Двохстороння угода між Італією та Україною передбачає звільнення від ліцензій транспортування гуманітарних вантажів в зону стихійних лих", - нагадав активіст.

Він попросив Порошенка дати термінове доручення міністерству інфраструктури та МЗС підготувати відповідні звернення до їх італійських колег з пропозицією про встановлення мораторію на штрафні санкції італійською стороною. 

"Абсолютно неприйнятним є той факт, що перевозячи одяг, продукти харчування та медикаменти для потребуючих в Україні, зібрані нашими громадами в Італії, українські водії змушені платити драконівські штрафи в розмірі 4.130 євро та позбавлятися на 3 місяці транспортного засобу", - підкреслив Городецький.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування