Викрадених з України дітей-інвалідів повернуть з РФ на батьківщину - ЗМІ

Субота, 9 серпня 2014, 20:10

Генконсульство України в Ростові-на-Дону має намір повернути восьмеро дітей-інвалідів з території РФ, викрадених терористами в Луганській області.

Про це повідомив співробітник Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, пише УНІАН.

"На даний момент у місті Донецьк Ростовської області, перебувають восьмеро дітей-інвалідів, викрадених терористами з Луганського дитячого будинку. Після надання їм необхідної допомоги й реабілітації через пережиті події, їх буде повернено до України", - зазначив консул.

На питання, чи є згода російської сторони повернути українських дітей, він відповів: "Так".

Як відомо, 8 серпня представники так званої "ЛНР" з лікарень міста Луганська примусово вивезли 7 дітей-інвалідів, які мають важкий стан здоров'я.

Діти без будь-якого медичного супроводу були незаконно переміщені через пункт перетину державного кордону Ізварине Луганської області на територію Ростовської області.

Уповноважений ВР Ради з прав людини Валерія Лутковська у листі до своє колеги з Росії Елли Памфілової заявила, що озброєні особи продовжують здійснювати тиск на адміністрацію туберкульозного диспансеру м Алчевськ Луганської області з метою незаконного вивозу в Росію 22 дітей, які перебувають на лікуванні у цьому медзакладі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування