З боку РФ прикордонників розстріляли зі "Шмеля" та використали заборонені протипіхотні міни

Субота, 9 серпня 2014, 21:30

У ніч на 9 серпня близько 3:00 з протипіхотних вогнеметів "Шмель" було обстріляно відділ прикордонної служби ім.Віктора Банних в селі Мілове на Луганщині.

Про це повідомили у прес-центрі АТО.

"Щоб прикордонники не могли врятуватись з палаючої споруди, росіяни задіяли нові протипіхотні міни, які також було встановлено дистанційно зі сторони Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Загалом по приміщенню відділу було здійснено п’ять пострілів з вогнемету "Шмель".

"Терористи цілились у вікна приміщень, де спали прикордонники вільної від служби зміни. На щастя, жодна з них не потрапила всередину будівлі. Дві вогнеметних гранати потрапили у фасад споруди, а інші - в покрівлю. У підсумку дах повністю згорів, а на протипіхотних мінах підірвалось четверо охоронців кордону. Двоє отримали легкі ушкодження кінцівок, інші – середні", - зазначили у прес-центрі АТО.

Зброї подібної на ту, яка була використана проти військовослужбовців застави, в Україні немає, "адже її використання заборонено міжнародним гуманітарним правом", підкреслили в штабі АТО.

Усі фото прес-центра АТО

 

 
 
 

Прикордонники мають беззаперечні докази та свідків того, що провокація була влаштована росіянами.

"В свій бінокль я бачив двох корегувальників. Вони перебували на вишці російського заводу. Це зовсім неподалік і мені було видно, як вони корегують вогонь бойовиків. Стріляти по них я не міг, хоч добре бачив і міг прицілитись", - зазначив один з прикордонників.

Також прикордонники бачили, як тентований УАЗик зі знаками розрізнення прикордонної служби Російської Федерації по завершенні обстрілу забрав не лише корегувальників, але й двох снайперів. 

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування