Після "харчового ембарго" Москва намагається врятуватися від спекуляцій

Субота, 9 серпня 2014, 22:28

Росія намагається запобігти зростанню цін на продукти харчування після запровадження заборони на їх імпорт з країн Заходу.

Інформаційне агентство Reuters повідомило з посиланням на міністра аграрної промисловості РФ Миколу Федорова про те, що його відомство провело переговори з представниками аграрної галузі з цього приводу.

За інформацією міністра, 8 серпня на нараді в міністерстві агропрому було обговорено можливість підписання з виробниками та переробниками угоди (меморандуму) про "збудовану цінову політику, яка б запобігала спекулятивному зростанню цін на сільськогосподарську сировину та продукцію".

Сайт Мінагропрому РФ повідомляє, що міністр доручив розробити комплекс заходів із "прискореного імпортозаміщення".

"Це необхідно для оперативного моніторингу цін та балансів на сільськогосподарському та продовольчому ринках", - підкреслив Федоров.

Очікується, що  наступного тижня у Євросоюзі має відбутися нарада з приводу можливих наслідків запровадженої Росією річної заборони на постачання сільськогосподарських продуктів з Європи.

Зокрема, мова піде про можливі компенсації європейським фермерам.

Як відомо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації".

Указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Німецька хвиля 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування