Гелетей: 72-у бригаду доукомплектують і підсилять

Субота, 9 серпня 2014, 22:44

Найближчим часом 72-а механізована бригада буде доукомплектована, забезпечена озброєнням, технікою та посилена бойовими офіцерами.

Про це заявив глава Міноборони Валерій Гелетей.

"З доукомплектацією частини, переконаний, проблеми не буде, оскільки менш, аніж через годину, понад сто військовослужбовців 17-го батальйону територіальної оборони, який розташований неподалік, звернулися до мене з проханням перевести їх до складу бригади", - додав міністр. 

За його словами, після проходження необхідної медичної та психологічної реабілітації солдати та офіцери бригади будуть направлені нротаційній основі у відпустки.

 Також Гелетей додав, що кожен з військовослужбовців 72-ої бригади, "хто залишився вірним присязі та виконав свій обов’язок, буде представлений до державної нагороди або відзнаки Міністерства оборони".

Раніше у Міністерстві оборони заявляли, що 438 солдатів бригади та прикордонників у неділю змушені були перейти російський кордон в районі російського селища Гукове, коли у них скінчилися набої. 

4 серпня завдяки переговорам на Батьківщину повернулося 180 військових. У вівторок Росія відправила до України ще близько 200 солдатів. 

За даними командира 72-ї механізованої бригади Андрія Грищенка, ФСБ намагається перевербувати українських військових, у зв’язку з чим частина військових оголосили голодування.

Жовтневий райсуд Дніпропетровська 6 серпня відмовився взяти під варту командира однієї з рот 72-ї бригади капітана Олександра Портяненка, який перевів своїх солдат з поля бою на територію Росії.

Станом на 7 серпня на території РФ станом на четвер перебувають 18 військовослужбовців 72-ої окремої бригади, з яких п’ятеро офіцерів.

У свою чергу міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що українські військові перебувають у полоні Росії.

"Щодо наших військовослужбовців які перебувають у російському полоні. Вони є заручниками. Жодних підстав, ані правових, ані моральних тримати наших хлопців у застінках Росія не має", - написав Гелетей.

Джерело відео -  Громадське ТБ 

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...