Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов відкрив п'яту сесію, під Радою зібрався пікет

Вівторок, 2 вересня 2014, 10:29

У вівторок, 2 вересня, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про закриття IV сесії Верховної Ради VII скликання і відкриття V сесія.

Депутати вшанували хвилиною мовчання загиблих під Іловайськом. При цьому Турчинов не назвав кількості загиблих бійців.

На засідання Верховної Ради присутні члени Кабміну, керівники судової гілки влади, глави дипломатичних представництв іноземних держав та інші особи. 

Турчинов перерахував важливі рішення, прийняті на IV сесії Верховної Ради, зокрема парламент сформував уряд, забезпечив проведення виборів президента, вніс змін до держбюджету, прийняв закони щодо створення Нацгвардії тощо.

"За 73 пленарні засідання парламент розглянув 1908 законопроектів, з них прийнято в цілому 167 та 47 схвалено у першому читанні. Важливим здобутком є відновлення дії Конституції, яка під тиском колишнього президента була незаконно скасована", - зазначив Турчинов.

Водночас під стінами Верховної Ради пікетують близько 200 прибічників Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та родичі учасників АТО.

Вони вимагають від Верховної Ради ухвалити закон про люстрацію.

Також свободівці вимагають внесення змін до закону про вибори народних депутатів і проведення позачергових виборів до парламенту за новим законом.

Активісти прийшли на площу Конституції до будівлі парламенту з прапорами та символікою "Свободи" і плакатами "За люстрацію проти корупції", "Новій Україні - нову виборчу систему" тощо.

Будівлю Верховної Ради також пікетують родичі учасників АТО. Вони вимагають звільнення й повернення військовополонених. Матері учасники АТО тримають плакати "Геть бездарних командирів!", "Ми за мир на всій землі", "Матері Волині вимагають повернути синів з полону". Періодично вони вимагають, щоб до них вийшов президент.

Крім того, до Верховної Ради підійшли представники блоку лівих сил України. Вони тримають плакати з вимогою відновити соціальну справедливість.

На площі Конституції встановлено сцену й банер "Парламентська сотня".

Будівлю парламенту по периметру охороняють правоохоронці в посиленому режимі.

Українська правдаІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування