Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ прокоментував курс Києва на вступ до НАТО

Вівторок, 2 вересня 2014, 12:25

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ініціатива про відмову України від позаблокового статусу і вступ до НАТО "підриває мирні зусилля з урегулюванню української кризи, і підігрівається з Заходу".

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції в Москві, передають РІА Новости.

"Звертає на себе увагу один дуже цікавий факт - ця ініціатива з'явилася саме тоді, коли після зустрічі в Мінську намітилися домовленості про те, щоб в рамках процесу Контактної групи постаратися знайти загальноприйнятне рішення нинішнього внутрішньоукраїнської кризи", - сказав Лавров.

За словами російського міністра, "партія мир" в Києві намагається просунути переговорне, політичне рішення кризи на Україну, а "партія війни" робить кроки, "які націлені однозначно на підрив всіх цих зусиль".

"На превеликий жаль, подібні настрої на користь зміцнення позицій "партії війни" активно підігріваються і стимулюються з Вашингтона і деяких європейських столиць, і все частіше і частіше з Брюсселя і штаб-квартири НАТО, де генеральний секретар Північноатлантичного альянсу з приводу і без приводу виступає із заявами, які зовсім не належать до його компетенції ", - заявив Лавров.

Як відомо, після засідання контактної групи в Мінську 1 вересня не послідувало ніякої офіційної заяви. Російські ЗМІ розтиражували слова представника терористичної організації "ДНР" про те, що "сторони обмінялися пропозиціями і домовилися зустрітися 5 вересня".

Раніше генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен сказав, що Україна може стати членом НАТО в майбутньому, якщо буде відповідати критеріям Альянсу.

Як відомо, Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про скасування позаблокового статусу України.

Лідери Євросоюзу визнали факт агресії щодо України з боку Росії.

Європейська Рада дала Росії тиждень на виведення військ з України та доручила Єврокомісії підготувати глибокі санкції проти РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування