Клімкін вважає досягненням, що лідери терористів ходять на переговори

Вівторок, 2 вересня 2014, 14:51

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін позитивно оцінює проведені у Мінську 1 вересня консультації контактної групи щодо ситуації на сході України.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом, який перебуває у Києві з одноденним візитом, повідомляє УНІАН.

"Сам факт таких консультацій у Мінську є в цілому позитивним, оскільки тривалий час було складно організувати такі консультації через небажання представників так званих "ДНР" і "ЛНР" брати в них участь", - сказав Клімкін.

За його словами, у ході вчорашніх консультацій обговорювались питання, пов'язані зі звільненням заручників та передумовами припинення застосування зброї.

"Я розмовляв з учасниками цих консультацій як з українського боку, та і ОБСЄ. Вони налаштовані на їх продовження і готові предметно працювати", - сказав Клімкін.

Голова МЗС заявив, що представники "ДНР" і "ЛНР" також готові предметно працювати, для чого потрібна відповідна політична воля і відповідні інструкції з Москви, оскільки відомо, що вони повністю контролюються з Москви.

Як відомо, 1 вересня в Мінську відбувся черговий раунд консультацій тристоронньої контактної групи з пошуку шляхів врегулювання кризи на сході України.

Контактна група була представлена екс-президентом України Леонідом Кучмою, послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим та офіційним представником діючого голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні.

Також на зустрічі були присутні лідери терористів – т.зв. "віце-прем'єр Донецької народної республіки" Андрій Пургін та "голова Верховної ради Луганської народної республіки" Валерій Карякін.

Наступне засідання контактної групи по Україні заплановано на 5 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування