Україна сама вирішує подальшу долю Угоди про асоціацію – Цеголко

Вівторок, 23 вересня 2014, 21:43

Україна самостійно ухвалює рішення щодо подальшої реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це "Інтерфакс-Україна" заявив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Україна є суверенною державою і рішення з приводу ратифікації та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС ухвалює самостійно", - повідомив він, відповідаючи на прохання прокоментувати інформацію у ЗМІ щодо побоювань російського керівництва у зв'язку з набуттям чинності цієї угоди.

Цеголко нагадав, що 16 вересня український парламент 355 голосами ратифікував Угоду про асоціацію, а вже на наступний день Кабінет міністрів затвердив план імплементації цього документа.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент РФ Володимир Путін направив лист главі української держави Петру Порошенку, в якому зазначив, що Росія обмежить доступ України до російського ринку в разі імплементації Києвом торгової частини Угоди з ЄС.

Згідно з цією інформацією, російське керівництво готове ліквідувати режим вільної торгівлі для українського експорту навіть у випадку внесення змін до законодавства в рамках підготовки до набрання чинності ЗВТ.

Крім того, в цьому листі президент РФ наполягає на необхідності коригування економічної частини Угоди про асоціацію, проти чого виступає і Київ, і Брюссель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News