Порошенко розуміє, що без реформ буде новий бунт

Четвер, 25 вересня 2014, 14:28

Україна мусить провести швидкі і ефективні реформи, інакше може відбутися новий соціальний бунт та ситуація залишеності на самоті з Росією.

Про це заявив президент Петро Порошенко на презентації пакету реформ "Стратегія 2020" у четвер.

За його словами, внутрішня загроза в Україні не менш небезпечна, ніж дії окупантів.

"За реформами нам аж горить. Шлях тектонічних змін нам треба не просто пройти, а пробігти. Політична воля у нас є, а от дороги назад точно немає", - заявив Порошенко.

За його словами, дії Росії спрямовані не просто на перегляд кордонів, а спрямовані на повне знищення цілої європейської країни з карти Європи.

Порошенко заявив, що період тривалого миру і комфортного життя розслабив Європу, виявилось, що система глобальної безпеки не працює.

Але боротьба українців, за словами президента, згуртували ЄС та Захід загалом, проти чого боровся агресор.

Порошенко вважає, що його програма дасть змогу оновити Україну і дати шанс стати членом ЄС.

"Двері ЄС для нас відчинені. Голос щодо відкритих дверей лунає в Європі все сильніше", - сказав він.

Тому, за його словами, Україна мусить дуже швидко подолати хронічне відставання від Європи, щоб у 2020 році подати заявку на членство в ЄС.

"Тільки реформи можуть оновити державу, яка не здатна відповідати на запити громадян. Альтернативою цьому є тотальний колапс. Тільки реформи здатні задовільнити революційні вимоги українських громадян. Альтернатива – потужний протест", - пояснив Порошенко.

Він сказав, що без реформ від України відмовляться всі міжнародні інвестори і вона лишиться сам на сам з Росією.

"Саме тому стратегія 2020 передбачає понад 60 реформ і спеціальних програм, які треба запускати майже одночасно. Нам дуже не радили починати реформувати усі сфери суспільства, бо це плодить ворогів. Але мене не цікавить, хто проти реформ. За реформи – український наро", - заявив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування